Moet & Chandon Samppanjaregatta 2015

(Bild: Jorma Rautapää 2014)

Moet & Chandon Champagneragattan – Helsingfors 2015 anordnas av Helsingfors Segelsällskap, och går av stapeln den 7.-9. augusti. Regattan är öppen för alla klassiska segelbåtar i enstyps- och handikappklasser. Huvudsponsorer för i år är Moet Chandon och Audi Finland.

Regattan står också värd för Stararnas klassmästerskap. Mästerskapen börjar fredagen den 7. augusti. Övriga klasser börjar tävla lördagen den 8.augusti. Det blir två starter per dag och första start är kl. 11.00 varje dag.

Banan dras rakt utanför HSS klubblokal. Klubbrestaurangen Boathouses terrass och de närliggande klipporna fungerar som läktare. Detta är ett ypperligt tillfälle att följa med kappseglingarna från land. Passagerarfärjan trafikerar till HSS från Havshamnstranden.

Det sociala huvudevenemanget är Champagne Regatta middagen, som hålls på lördag kväll den 9.8. kl.19.00.

På lördagen kl. 15.00 anordnas ett vernissage för halvmodeller av konstruktör Birger Slotte. Det traditionella sättet att börja en segelbåtskonstruktion, var att bygga en halvmodell och från detta skala upp till linjeritningar för det fulla skrovet. Modellerna har donerats till HSS av Magnus Slotte. Evenemanget sker i HSS klubbrum.

Vi har också den äran att stå som värd för lanseringen av en bok om den finska A-båtsklassen. Författaren Tapio Saavalainen är närvarande. Lanseringen sker också i HSS klubblokal.

Tävlingsinbjudan här:

Anmälning här:

CHAMPAGNE REGATTA PROGRAM 2015 HÄR:

Lunch- och middagsmenyer här:

Bilder från 2014 här: